Welkom!

 

NIEUWS!

Onze school is gesloten van 11 juli 2016 tot en met 17 augustus 2016.

Voor inlichtingen, rondleidingen, inschrijvingen,…

GIBO (afdeling Serskamp)

Schoolstraat 4

9260 Serskamp

09 369 47 61

(elke voormiddag van 1 juli t.e.m. 8 juli en vanaf 18 augustus)

of na telefonische afspraak op het nummer 0477 20 43 41

PRETTIGE VAKANTIE!

 

Beste ouders,

Onze school heeft sinds 2010 een sterke scholenband met de Buyantanshischool in Kabwe, Zambia. Beide scholen bieden elkaar op leerkrachtenniveau pedagogisch-didactische hulp. Leerlingen uit beide scholen onderhouden contacten en krijgen zo een kijk op elkaars wereld. VVOB ( Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand ) is heel uitdrukkelijk aanwezig en motiveert beide scholen in hun partnership.

Op 9 en 10 juni organiseren we een workshop rond Afrika. Alle leerlingen zullen op deze 2 dagen creatief bezig zijn met Afrikaanse kunst en koken. Nana, een Ghanees, zal de leerlingen begeleiden.

We nodigen jullie dan ook graag uit op vrijdagavond 10 juni, tussen 18u30 en 20u, voor de tentoonstelling van de gemaakte Afrikaanse kunstwerkjes. Het gospelkoor, Amka Choir uit Wetteren zal enkele gospels komen zingen. Tussendoor zullen heel wat foto’s worden getoond van de reis die meester Wim en zijn vrouw hebben gemaakt naar de Buyantanshischool afgelopen paasvakantie. De leerlingen uit de Buyantanshischool maakten heel wat mooie Afrikaanse kunst. Deze zal verkocht worden ten voordele van onze scholenband.

Hopelijk tot dan!

Het schoolteam.

Zie ook:: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwpo_02327465

 

FIETSBEHENDIGHEID

Deze week oefenen het vierde en het vijfde leerjaar hun fietsvaardigheden in de Sportschuur in Schellebelle. Ook zullen de fietsen daar gecontroleerd worden door een politieagent.

Later dit schooljaar volgt er dan nog ‘Het Grote Fietsexamen’ voor het zesde leerjaar.

 

SCHOOLFEEST – GIBOLYMPICS

We verwachten alle kinderen om 15 uur op school. Zo kan iedereen zich rustig klaar maken om er een spetterende show van te maken.

Tot zaterdag!

 

 

BEN CORRECT – ENKEL IN JE EENTJE HEB JE ALTIJD GELIJK

 

 

JEUGDBOEKENWEEK 2016

Waar woon jij? Waar wil je wonen? In de stad? Op het platteland? Ergens tussenin? Hier in België? In Europa? Aan de andere kant van de wereld? Hoe leef je? Wie zijn je buren? Hoe mobiel ben je? En is alles goed zoals het is?

 

De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad? De routes zijn talrijk. Dus kom, pak een boek, ga mee!

 

 

BEN CORRECT

Graag stellen wij u voor aan…BEN CORRECT!

Gedurende het schooljaar zal Ben Correct regelmatig een bezoekje brengen aan onze school. Ben Correct geeft de kinderen tips voor een aangename en correcte omgang met elkaar. Ben laat leerlingen nadenken over waarden en normen en zegt hoe het moet of hoe het beter kan.

Zo leren onze kinderen over sociale vaardigheden na te denken, te delen en te doen!

Met onze schoolfiguur Ben Correct willen we de kinderen hun sociale vaardigheden oefenen om zo een aangename sfeer op school te verkrijgen,

waar géén plaats is voor pesten, waar kinderen respect en waardering voor een ieder hebben, ook voor zichzelf!

Volgende week komt Ben Correct langs en vertelt hij iets meer over ‘Opgeraapt staat netjes’. Op en rond de school, maar ook in de klas, willen we extra aandacht schenken aan orde en netheid!

 

DE VLAAMSE VELDLOOPWEEK van 19 tot 27 september

De Vlaamse veldloopweek is een initiatief van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Bloso in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen, de sportdiensten, het Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) en de Vlaamse Atletiekliga (VAL).

www.vlaamseveldloopweek.be

Op 23 september nemen de scholen van GIBO deel aan deze jaarlijkse traditie. De scholenveldloop vindt plaats op het voetbalterrein in Serskamp (Bruin Kruis). Om 9u35 start de opwarming en om 11u ronden we af met de jongens van het 6de leerjaar.

Supporters zijn altijd welkom. Wees op tijd, beter een beetje te vroeg dan te laat.

 

STRAPPEN IS EEN FEEST op vrijdag 18 september 2015

Naar jaarlijkse gewoonte stappen of trappen op vrijdag 18 september weer duizenden kinderen en (groot)ouders naar school. Te voet of met de fiets naar school gaan zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. De strapdag stimuleert kinderen en ouders om zich op een duurzame wijze te verplaatsen. Kinderen vinden het leuk en het is bovendien goed voor het milieu en de gezondheid.

Onze school neemt hier natuurlijk ook aan deel. We hopen dan ook zoveel mogelijk stappers en trappers te kunnen verwelkomen die dag.

WEEK VAN DE SPORTCLUB van 12 tot 20 september 2015

Van 12 tot 20 september 2015 vindt de 7de editie plaats van de ‘Week van de Sportclub’.

Graag willen we samen met jullie in die week de sport eens extra in de kijker zetten.

Daarom vragen wij om op woensdag 16 september 2015 in je outfit van de sportclub naar school te komen.

We zijn alvast benieuwd naar jullie outfit en hopen op een talrijke opkomst!