Bus

Algemeen busvervoer:

Kinderen kunnen met de bus naar school worden gebracht. De bus rijdt ‘s morgens,     ‘s avonds en op woensdagmiddag.

Wie per maand maximaal vijf ritten met de schoolbus maakt, betaalt € 0,80 per rit (of € 1,60 per dag voor de rit heen en terug).Wie per maand zes of meer ritten maakt, dient een gemeentelijke buspas aan te kopen tegen de prijs van € 23,60 en dat ongeacht het aantal ritten.

Die buspas is enkel te koop aan de balie van het Sociaal Huis, Oud Dorp 2 te Wichelen (elke voormiddag van 8 tot 12 uur, ook op dinsdagavond van 18 tot 20 uur en op woensdagmiddag van 13 tot 15 uur).

De vastgestelde tarieven gelden voor het eerste kind van een gezin, het tweede kind krijgt een korting van 20 %, het derde en volgende kind van eenzelfde gezin rijdt gratis. Wat het intern vervoer tussen de afdelingen ’t Belleken en De Belhamel en terug  betreft : enkel voor wie gebruik maakt van de gemeentelijke opvang, is dat busvervoer gratis, de anderen betalen de vastgestelde tarieven.

Op de bus is er begeleiding voorzien. De begeleider blijft op de bus. De ouders dragen de volledige verantwoordelijkheid tot het kind ‘s morgens is opgestapt en van zodra het ‘s avonds is uitgestapt.

Contact-informatie busbegeleiding:

Mevr. Nancy Van Hauwermeiren

0496 / 02 10 05

Binnenschools busvervoer:

Lager

De schoolbus brengt de leerlingen van Schellebelle naar hun klas in Bruinbeke. Deze bus vertrekt om 8u20 aan ’t Belleken.

Kleuter

De schoolbus brengt de kleuters van Bruinbeke naar hun klasje in Schellebelle. Vertrek om 8u05 aan De Belhamel.

Op de bus is er begeleiding voorzien. De begeleider blijft op de bus. De ouders dragen de volledige verantwoordelijkheid tot het kind ’s morgens is opgestapt en van zodra het ’s avonds is uitgestapt.